Wifi en camera’s aan boord

In april 2020 zijn aan boord van de Noordzee wifi en een aantal camera’s geïnstalleerd. Hiervoor zijn diverse kabels getrokken en een extra antenne op het dak van het stuurhuis geplaatst. Daarnaast is een 380-Volts walstroomaansluiting aangelegd.

Toen de camera’s met bewegingsdetectie aan boord allemaal een vaste plek hadden gekregen, zijn zij ingeregeld. Bepaalde gebieden zijn in het beeld gedefinieerd, zodat bij constatering van bewegingen hiervan beelden worden opgeslagen in het NAS videobewakingssysteem.

Er is gewerkt om de Noordzee op de wifi van Willemsoord aan te sluiten. Aan boord is een wifi-router geïnstalleerd, een open wifi-toegangspunt voor gasten en een beveiligd wifi-toegangspunt voor de bemanning aangelegd. Verder is een 4G antenne geplaatst voor gebruik tijdens het varen.

Na goed overleg met de beheerder van restaurant Stoom, waar de Noordzee pal voor de deur ligt, hebben we een ‘eigen hoekje’ gekregen op hun wifi-netwerk. Het werken met een vaak instabiele wifi-verbinding moet hiermee verleden tijd zijn.

Pin It on Pinterest