Virtuele rondleiding door de Noordzee

Om de Noordzee beter onder de aandacht met name van jongeren te kunnen brengen, onder andere door gebruik te maken van nieuwe en spannende educatieve videopresentaties, is een subsidieaanvraag ingediend bij de Samenwerkende Maritieme Fondsen. Deze aanvraag is in augustus 2020 gehonoreerd!

Besloten is om in zee te gaan met het in het maken van virtual reality tours gespecialiseerde bureau Omni. Samen met dit bureau is een opzet gemaakt voor het maken van een virtuele rondleiding door de Noordzee, zodat de sleepboot en haar stoomtechniek optimaal kunnen worden gepresenteerd.

In november 2020 zijn door Omni aan boord alle ruimtes fotografisch vastgelegd. Tevens zijn buiten opnames gemaakt. Ook zijn geluidsopnamen gemaakt voor de tour, waaronder van het bedienen van de telegraaf en de marifoon.

De productie van de virtuele tour door de Noordzee vroeg ook behoorlijk veel aandacht van de vrijwilligers, met name de aanmaak van de bijbehorende tekstballonnen. Geen eenvoudige klus, want in totaal ging het om het aanleveren, controleren en corrigeren van circa 80 verschillende teksten. Na een laatste controle kon in het voorjaar van 2021 de definitieve versie worden gepresenteerd. Met behulp van een vertaalprogramma is begin april ook een Engelse versie van de virtuele tour door de Noordzee tot stand gekomen. Met de hulp van een native speaker is inmiddels ook een Duitse versie gemaakt.

Deze videoproductie zal worden gebruikt voor educatieve en promotionele doeleinden.

Pin It on Pinterest