Geluidsinstallatie operationeel

Een project dat gedurende meerdere maanden is aangepakt, omvatte de aanleg van een geluidsinstallatie. Voor de plaatsing van de audio-installatie aan boord moesten kabels getrokken worden naar punten op het dek waar speakers kwamen te hangen. Dit werden demontabele speakers. Geen eenvoudige klus omdat hiervoor veel overhoop diende te worden gehaald. Maar inmiddels is alles weer netjes weggewerkt. Alle componenten zijn ingebouwd en hun werking is getest.

Verder is de in de kast in het vooronder geplaatste systeemkist van alle benodigde componenten voorzien. En er is op het achterdek nog een waterdichte box gekomen met een waterdichte stekkeraansluiting. In dit stekkerblok worden modules geplaatst om de UTP kabels, de speakerkabels en de 230V- aansluitingen te kunnen maken.

Er is lang gewerkt aan de aanleg van de geluidsinstallatie, maar het resultaat mag er zijn. De apparatuur is inmiddels aan boord geïnstalleerd en aangesloten op de al eerder getrokken kabels. Op de hele boot, ook aan dek, is nu muziek of gesproken taal te horen. Ook kunnen straks video’s worden gestreamd naar een nog aan te schaffen scherm op de sponsortafel.

De audio-installatie is nodig aan boord om presentaties te kunnen geven als een bedrijf of organisatie onze sleper inhuurt voor een vaartrip. Buiten deze vaartrips worden de speakers binnen geïnstalleerd, waar ze kunnen dienen als arbeidsvitaminen voor onze vrijwilligers.

Pin It on Pinterest