EVENEMENTEN

Welkom aan boord

Het eerstvolgende evenement waar de Noordzee aan deelneemt is Sail Den Helder, van 29 juni tot en met 2 juli 2023. Noteer deze data in uw agenda!

Programma:
Donderdag 29 juni is de start van het evenement met de ‘Sail In’. Zo’n 35 schitterende Tall Ships uit allerlei landen zullen dan via het Marsdiep de marinehaven van Den Helder binnenvaren. Vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli liggen de grote schepen in de haven van Den Helder afgemeerd. Daarnaast nemen allerlei verschillende historische schepen uit de unieke collectie Varend Erfgoed deel, waaronder onze eigen stoomsleper Noordzee. Lopend over de kade kunt u de bijzondere schepen bewonderen. U kunt bij allerlei schepen zelfs een bezoekje aan boord brengen. Zondag 2 juli is de ‘Sail-Out’. De Tall Ships vertrekken onder begeleiding van een groot aantal traditionele vaartuigen, waaronder de Noordzee, uit Den Helder richting Hartlepool voor het tweede traject van de Internationale Tall Ships Race.

Vaararrangementen
Het is mogelijk om een vaartocht door de marinehaven te maken op een van de Sail hospitality schepen. Om met een hapje en een drankje de Tall Ships en de traditionele schepen vanaf het water te bekijken. Onze stoomsleepboot Noordzee doet ook dienst als hospitality schip. Er worden zowel voor zakelijke als voor particuliere belangstellenden verschillende arrangementen aangeboden.

Als u belangstelling hebt voor zo’n vaartocht dan kunt u deze reserveren via de website van Sail Den Helder. Let op! Als particulier kunt u niet kiezen, u wordt door de organisatie geplaatst aan boord van stoomsleepboot de Noordzee óf motorsalonboot de Hydrograaf. Alleen als u met een grote groep komt kunt u plaatsen reserveren op de Noordzee. Neem in dat geval contact op met Fokke van der Meulen hospitality@saildenhelder.nl

Museumhaven Willemsoord
Vanaf de marinehaven is het maar een kort stukje wandelen naar museumhaven Willemsoord. Tijdens het Sail evenement is daar ook van alles te beleven. In de eerste plaats valt er te genieten van de vele historische schepen die daar hun thuishaven hebben. Verder worden er interessante demonstraties en workshops gegeven. Er zijn cafés en restaurantjes, er is muziek, straattheater en er worden kinderactiviteiten georganiseerd. Kortom, voor jong en oud is er van alles te doen.

Alle informatie over de deelnemende schepen en de arrangementen vindt u op de website van de zesde editie van dit magnifieke nautische evenement.

Kijk live mee!
Tijdens de evenementen kun je live meekijken aan boord van Stoomsleepboot Noordzee. Er zijn twee vaste cameraposities aanwezig in de machinekamer en de stuurhut. Klik op de Youtube link om één van de livestreams te starten. In het geval er geen livestream is, worden eerdere opnames getoond.

Houd Stoomsleepboot Noordzee onder stoom!

Het onderhouden van dit prachtige erfgoed kost veel tijd en geld. Een team van vrijwilligers is dan ook geregeld aanwezig om noodzakelijk onderhoud aan het schip uit te voeren. Zonder goede materialen lukt dit echter niet en daar hebben we veel geld voor nodig.

Steun ons met een eenmalige donatie of word vriend... en we blijven in de vaart... Bedankt!

Pin It on Pinterest