EVENEMENTEN

Officiële ingebruikname

Niet een echt evenement weliswaar, maar wel een voor de Noordzee buitengewone gebeurtenis: op 11 september jl. is de stoomsleepboot officieel in gebruik genomen! Onder grote belangstelling werden de officiële handelingen verricht door de drie kleindochters van Kees Jongert. Tijdens een kleurige confettiregen gingen er twee vlaggen omhoog, en klonk het hese geluid van de stoomfluit van de Noordzee over heel Museumhaven Willemsoord.

De sleper is als blikvanger van Museumhaven Willemsoord weer helemaal klaar voor deelname aan maritieme evenementen, het houden van vaartrips, bedrijfspresentaties en educatieve activiteiten.

Stoomsloepen weekend

Twee jaar na de maidentrip van 8 augustus 2019 heeft de Noordzee voor het eerst, als proefvaart, weer meegedaan aan een evenement. De stoomsleepboot heeft op 7 en 8 augustus deelgenomen aan het Stoomsloepen Weekend bij het Stoommachinemuseum te Medemblik. Vanaf de buitensteiger van het museum werden vaartochten op het IJsselmeer gemaakt. Schip en bemanning waren al snel goed op elkaar ingespeeld en de bezoekers genoten volop van het varen met de fraai gerestaureerde stoomsleper.

Welkom aan boord

Op deze pagina leest u alles over de evenementen waaraan de Noordzee deelneemt. Binnenkort kunt u hier ook een rondleiding of vaartrip boeken. Er komt zelfs de mogelijkheid om als stoker of stuurman mee te varen.

Houd deze pagina dus in de gaten!

FOTOALBUM

Houd Stoomsleepboot Noordzee onder stoom!

Het onderhouden van dit prachtige erfgoed kost veel tijd en geld. Een team van vrijwilligers is dan ook geregeld aanwezig om noodzakelijk onderhoud aan het schip uit te voeren. Zonder goede materialen lukt dit echter niet en daar hebben we veel geld voor nodig.

Steun ons met een eenmalige donatie of word vriend... en we blijven in de vaart... Bedankt!

Pin It on Pinterest