EVENEMENTEN

Welkom aan boord

Dordt In Stoom 2024
Op 24, 25 en 26 mei 2024 wordt in de historische havenstad Dordrecht weer het grootste stoomevenement van Europa georganiseerd: Dordt in Stoom. Stoomsleepboot Noordzee zal ook deze keer weer acte de présence geven. Op het Groothoofd kunt u inschepen voor een ca. 30 minuten durende rondvaart. Alle informatie over het evenement en de kaartverkoop kunt u vinden op de website van Dordt in Stoom.

Meevaren naar Dordt in Stoom
De Noordzee biedt u de mogelijkheid om een deel van de heen- of terugreis mee te varen. U kunt kiezen uit drie vaartrajecten, elk met een eigen sfeer. Een vaartocht duurt 6 tot 8 uur. U kunt zich met de knop onderaan de pagina voor een van de trajecten aanmelden.

Den Helder – Medemblik
We vertrekken op 22 mei uit Museumhaven Willemsoord Den Helder. We verlaten de haven via een van de Helderse sluizen en varen over het Werelderfgoed Waddenzee, beschermd leefgebied voor vele vogelsoorten en zeehonden. Dus neem uw verrekijker mee. Door de Stevinsluis bij vissershaven Den Oever, dan over het wijde IJsselmeer op weg naar de eindbestemming van de dag, de Voorhaven van het oude West-Friese havenstadje Medemblik.

Medemblik – Amsterdam
Vanuit Medemblik varen we op 23 mei naar Amsterdam. Opnieuw over het IJsselmeer, dan via het Naviduct Krabbersgat in Enkhuizen naar het Markermeer, langs het markante Paard van Marken en het forteiland Pampus, tot aan Amsterdam. We gaan via de Oranjesluizen het Amsterdamse IJ op, en u geniet van het zicht op de bruisende internationale zeehaven. Aan het eind van de dag meren we af nabij het Centraal Station van Amsterdam.

Amsterdam – Dordrecht
In Amsterdam kunt u op 24 mei inschepen voor de tocht naar Dordrecht. Een afwisselende vaartocht over het Amsterdam-Rijnkanaal, via de Beatrixsluizen bij Nieuwegein verder over de brede Hollandsche rivieren de Lek en de Noord. Onderweg ziet u ons fraaie lage landschap, met de zilverstad Schoonhoven en de molens van Kinderdijk, aan u voorbijtrekken. In de middag bereiken we de haven aan het Groothoofd van de monumentale vestingstad Dordrecht.

Na het evenement kunt u 27, 28 en 29 mei op dezelfde drie trajecten een vaartocht terug richting Den Helder boeken.

U kunt als passagier of als leerling bemanningslid mee
Er kunnen per traject maximaal 30 gasten meevaren. Niet te veel mensen, er is ruimte u kunt zich ontspannen aan boord bewegen.

Een ticket kost € 40 per persoon inclusief twee consumpties koffie of thee.

Er is ook een mogelijkheid om op een traject deel uit te maken van de bemanning. Er is plek voor een leerling stoker en een leerling stuurman. Als leerling stoker helpt u in de machinekamer met kolen scheppen en het vuur in de stoomketel onderhouden. Dat dit werk nog moeilijk genoeg is en veel meer inhoudt dan u denkt, dat zult u snel ervaren. Als leerling stuurman helpt u met het uitzetten van de koers en het op deze koers houden van het schip. U zult meemaken hoe een goede samenwerking tussen stuurhut en machinekamer onmisbaar is op een stoomboot.
Een ticket kost € 75 euro per persoon.

Servicekosten bedragen € 1,- per ticket 
Betaalkosten bedragen € 0,25 per bestelling (Ideal en Bankcontact)

U kunt ook met een groep inschrijven.

Tickets

Tickets

Vaar met ons mee en reserveer via de knop ’tickets’ jouw plek aan boord van Stoomsleepboot Noordzee.

Lees meer

Praktische informatie

Vaar je met ons mee? We hebben alvast een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet.

Houd Stoomsleepboot Noordzee onder stoom!

Het onderhouden van dit prachtige erfgoed kost veel tijd en geld. Een team van vrijwilligers is dan ook geregeld aanwezig om noodzakelijk onderhoud aan het schip uit te voeren. Zonder goede materialen lukt dit echter niet en daar hebben we veel geld voor nodig.

Steun ons met een eenmalige donatie of word vriend... en we blijven in de vaart... Bedankt!

Pin It on Pinterest