Klik op een titel voor het hele bericht en om te kunnen reageren.

Crowdfundactie groot succes!

0

Hoera! Mede dankzij vele donateurs is het project Laat De Noordzee weer varen succesvol gefinancierd!
We hebben op 31 december een eindstand bereikt van € 35.878.

Prins Bernhard Cultuurfonds verhoogd toezegging.

0

Prachtig bericht van het PBC gekregen. Hun eerdere toezegging door elke euro donatie die wij krijgen te verdubbelen tot max € 5.000, wordt i.v.m. de vele steun voor onze crowdfundingsactie verhoogd tot max. € 15.000. Inmiddels loopt de actie voorspoedig. We hebben de grens van 77% van ons doel bereikt ofwel bijna € 31.000. Het minimale doelbedrag is 80%. Dus als iedereen ons nog met een kleine donatie helpt, kan de actie geslaagd genoemd worden en gaat de Noordzee weer varen. We hebben nog 10 dagen actie te gaan.

Steun ons via: www.voordekunst.nl/noordzee …. Bedankt!!

Steeds meer bedrijven steken ons een helpende hand toe.

0

Financieel manager Ildiko Lendvay van C&M Labour Supply uit Den Helder heeft op woensdag 12 december in het kader van de crowdfundingcampagne voor de restauratie van de stoomsleepboot Noordzee een cheque van 500 euro overhandigd aan bestuurslid Paul Schaap van de Stichting Stoomsleepboot Noordzee. Dit is gebeurd op Museumhaven Willemsoord bij de afmeerlocatie van de sleper Noordzee.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds helpt mee!

0

Onze Crowdfundingsactie loopt voorspoedig. Met nu 20 dagen te gaan hebben we al € 23.000 binnen en… Het Prins Bernhard Cultuurfonds wil de actie extra steunen. Zij zijn bereid hun reeds toegezegde bijdrage met max. € 5.000 te verhogen, door elke donatie, die vanaf nu binnenkomt te verdubbelen. Help je ons ook mee deze extra 5.000 op te halen?

Doneren kan al vanaf € 10,- via de Website: www.voordekunst.nl/noordzee
Maar omdat iedere euro welkom is mag je ons ook een Tikkie sturen (scan de QR)

Afscheid van de oude ketel.

0

Met een grote mobiele telescoopkraan is bij Damen Shipyards Den Helder de 17 ton wegende stoomketel uit het ketelruim van de monumentale zeegaande stoomsleepboot Noordzee gehesen. De afgekeurde ketel uit 1922 wordt binnenkort vervangen door een geheel opgeknapt, jonger exemplaar.

Lees meer»

Andere ketel voor de Noordzee!!

0

Begin 2016 is de stoombok Ajax, op dat moment eigendom van Hebo maritiem services, gesloopt. 

Jammer dat er een stukje maritieme historie verdween, maar gelukkig is op dat moment de stoominstallatie veilig gesteld door Klemens Key van de raderstoomboot “de Majesteit” uit Rotterdam. Het doel was om de ketel beschikbaar te houden als vervanging voor een afgekeurde stoomketel, voor één van de boten uit de nog beperkte vloot van stoomvaartuigen in Nederland. De ketel van de Ajax is gebouwd bij de bekende ketelbouwer Ten Horn uit Veendam in 1963.

Lees meer»

Promo Sail Den Helder 2017

0

Stoomsleepboot Noordzee naar Museumhaven Willemsoord

0

De stoomsleepboot Noordzee, geduwd door de Zeemeeuw, verlaat de haven van Medemblik.

De stoomsleepboot Noordzee, een uniek varend monument uit 1922, is op dinsdag 25 oktober van Medemblik naar Den Helder overgebracht. De sleper van de Stichting Stoomsleepboot Noordzee heeft een ligplaats toegewezen gekregen in Museumhaven Willemsoord, waar de sleper zal worden gerestaureerd.

Lees meer»

De Noordzee geduwd naar Den Helder

0

Op 25 oktober hebben wij de Noordzee naar haar nieuwe ligplaats in de monumentenhaven van Den Helder gebracht.
Niet op eigen kracht, want de ketel lijdt nog steeds onder zijn behoorlijke slijtage, die zich in een scheur van zeker 50 cm manifesteert.

Binnenkort is De Noordzee voor het publiek te bezichtigen in Den Helder.

Stoomsleper Noordzee naar Den Helder.

1

De 23 meter lange stoomsleper Noordzee is in 1922 gebouwd in Hamburg bij de befaamde scheepswerf Blohm & Voss. Na de bouw heeft de sleper voor verschillende eigenaren dienst gedaan. In 1975 is de Noordzee verkocht om te worden gesloopt. Cees Jongert, de gelijknamige jachtbouwer, stak hier een stokje voor en ontfermde zich over de oude sleper.

Lees meer»
© Copyright stoomsleepbootnoordzee - webdevelopment Frenda Websolutions