Klik op een titel voor het hele bericht en om te kunnen reageren.

Eerste versie visuele tour

0

Het bedrijf Omni heeft vandaag een eerste versie van de visuele tour door de machinekamer en het ketelruim gepresenteerd. Deze ziet er al veelbelovend uit, maar zal nog verder worden geoptimaliseerd.

Veel werk aan sponsortafel

0

Het maken van de sponsortafel blijkt best een intensief project. Wel is al een opzet gemaakt hoe hierop de namen van de sponsoren zullen worden gerangschikt. De tafel komt boven op het aggregaat, met daaromheen een extra geluidwerende kast. Inmiddels is de fundatie van de tafel al enkele keren in de lak gezet. Onder de tafelpoten komen in hoogte verstelbare roestvrijstalen pootjes. Een spuiter zal tot slot de logo’s van de sponsoren op het tafelblad plaatsen.

Documentatie steeds uitgebreider

0

Het naslagwerk met documentatie over de Noordzee neemt in omvang steeds verder toe. Naast alle handleidingen van de aan boord geplaatste apparatuur wordt nu gewerkt aan naslagwerken voor de uit te voeren werkzaamheden in de machinekamer en het ketelruim. Hiervoor zijn inmiddels alle afsluiters in beide ruimtes in categorieën ingedeeld en genummerd. Binnenkort zullen deze nummers ook op de afsluiters zelf terug te vinden zijn. Ook dit wordt nog een omvangrijke klus.

Lakwerk aan rooster achterschip

0

De drie houten roosters op het achterdek, in vaktermen gratings genoemd, zijn de afgelopen tijd flink onder handen genomen. Na het schuren zijn diverse nieuwe laklagen aangebracht. Dit werk is in een goed verwarmde ruimte gebeurd. De gratings worden binnenkort afgelakt en weer aan boord geïnstalleerd.

Camera’s opnieuw ingeregeld

0

Nu de camera’s met bewegingsdetectie aan boord allemaal een vaste plek hebben gekregen, zijn zij opnieuw ingeregeld. Bepaalde gebieden zijn in het beeld gedefinieerd, zodat bij constatering van bewegingen hiervan beelden worden opgeslagen in het NAS videobewakingssysteem. Gewerkt wordt nog om de Noordzee op de wifi van Willemsoord aan te sluiten. Eerder is al aan boord een wifi-router geïnstalleerd, en een open wifi-toegangspunt voor gasten en een beveiligd wifi-toegangspunt voor de bemanning aangelegd. Verder is een 4G antenne geplaatst voor gebruik tijdens het varen.

Blauwe bord weer operationeel

0

Nadat het blauwe bord de afgelopen periode geheel is overhaald, is het weer aan boord teruggeplaatst en elektrisch aangesloten. Het inmiddels weer volledig operationele bord dient om tegemoetkomend scheepvaartverkeer erop te wijzen dat er aan de ‘verkeerde’ wal wordt gevaren en er stuurboord/stuurboord gepasseerd dient te worden.

Stroomvoorzieningen definitief aangesloten

0

Na de definitieve aansluiting van de laadstroomkabel van het aggregaat op het achterdek van de sleepboot is ook de walstroomkabel aangesloten. Afgemeerd in Museumhaven Willemsoord kan aan boord nu gebruik worden gemaakt van een 380 Volts aansluiting, die wordt gesplitst naar diverse grootverbruikers zoals de boiler. Tijdens de vaart zorgt het aggregaat voor het opwekken van 230 Volt. In vreemde havens kunnen we voortaan zowel van een 380 als 230 Volts walspanning gebruik maken.

Noordzee in kerstsfeer

0

Vlak voor de donkere decembermaand is aan boord de contourverlichting weer ontstoken. Daarnaast is extra verlichting aangeschaft om de Noordzee nog mooier te kunnen aankleden. Vanwege haar prominente ligplaats in de Museumhaven Willemsoord kan onze prachtig verlichte sleepboot bijna niet over het hoofd worden gezien.

Noordzee weer winterklaar

0

Na de fotosessie is direct gestart met het winterklaar maken van de Noordzee. Hiervoor zijn de pvc-buizen tevoorschijn gehaald waarin de zijkanten van de dektent gedurende het zomerseizoen in de Medemblikkerloods liggen opgeslagen. De tent over het achterschip is nu weer volledig opgetuigd.

Fotosessie voor virtuele tour

0

Vandaag zijn aan boord alle ruimtes fotografisch vastgelegd. Deze foto’s worden verwerkt in de virtuele tour door de Noordzee die het bedrijf Omni aan het maken is. Ook de fotosessie is door dit bedrijf uitgevoerd. Tevens zijn buiten opnames gemaakt.

© Copyright stoomsleepbootnoordzee - webdevelopment Frenda Websolutions