Klik op een titel voor het hele bericht en om te kunnen reageren.

Noordzee weer beter zichtbaar

0

De Noordzee is weer van haar winterkleed ontdaan. De zijkanten van de tent op het achterschip zijn verwijderd, evenals de isolatiedekens van de machinekamer. Alles is netjes opgerold en naar de opslag in de Medemblikkerloods overgebracht. Wat nu alleen nog rest, is de tent op het voorschip ter bescherming van de ankerlier die momenteel wordt opgeknapt. Zodra dit laatste gereed is, wordt ook dit tentzeil verwijderd.

Sponsortafel krijgt vorm

0

De sponsortafel op het achterschip, boven het aggregaat, krijgt steeds meer vorm. Op het tafelblad komen de logo’s van de bedrijven en instellingen die de restauratie van de Noordzee mogelijk hebben gemaakt. De logo’s worden op de tafel aangebracht middels een zogeheten spuitsticker. Best een secuur en complex karweitje. Het tafelblad is al enkele keren geschuurd en van vijf laklagen voorzien. Alle logo’s worden in één kleur gespoten. Alleen het logo van de Noordzee wordt tweekleurig afgebeeld.

Schoorsteendekselproject afgerond

0

Het werk aan het deksel om de schoorsteen af te dekken is afgerond. Er is een strip gemaakt die op het deksel kan worden gemonteerd. Hiermee is het mogelijk om met behulp van de heftruck en een verlenger het deksel van de schoorsteen te lichten. Aan het deksel is verder een pan gemonteerd die ervoor zorgt dat de afgewerkte stoomleiding tegen inregenen wordt beschermd.

Gasinstallatie weer goedgekeurd

0

De gasinstallatie voor het kooktoestel is opnieuw gekeurd. Dit dient om de drie jaar te gebeuren. Voor de keuring wordt de installatie voor een periode van 45 minuten onder een druk van 1 bar gezet. De gasdruk mag gedurende dit tijdsbestek niet teruglopen. Dit is ook niet gebeurd, waardoor de installatie voor de komende drie jaar weer in orde is bevonden.

Audio-installatie getest

0

De audio-installatie aan boord krijgt steeds meer vorm. Inmiddels zijn alle componenten ingebouwd en is hun werking getest. De in de kast in het vooronder geplaatste systeemkist is eveneens van alle benodigde componenten voorzien. Op het achterdek zal op de waterdichte box nog een waterdichte stekker worden gemonteerd. In dit stekkerblok worden modules geplaatst om de UTP kabels, de speakerkabels en de 230V- aansluitingen te kunnen maken.

Nog veel werk aan ankerlier

0

Het opknappen van de ankerlier vordert gestaag. Het armen- en benenwerk met excentrieken is inmiddels gereed om gestraald en daarna in de primer gezet te worden. Dit laatste is met de schaar reeds gebeurd. Op stapel staat het parallel maken van de loopvlakken in de schaarboog en het opheffen van de speling in het schaarblokje.

Virtuele tour ook in het Engels en Duits

0

Met behulp van een vertaalprogramma is begin april ook een Engelse versie van de virtuele tour door de Noordzee tot stand gekomen. Met de hulp van een native speaker zal binnenkort ook een Duitse versie gemaakt worden. De Nederlandse versie was al eerder beschikbaar gekomen.

Afsluiters voorzien van penningen

0

In de machinekamer en het ketelruim worden de ruim 100 aanwezige afsluiters voorzien van genummerde messing penningen. De nummers worden in de penningen gegraveerd. Hiervoor is een speciale mal gemaakt waarin de penningen voor het graveren kunnen worden gelegd. De nummering correspondeert met de afsluiternummers op de eerder gemaakte leidingschema’s.

Veel werk aan ankerlier

0

Onder de tent op het voorschip wordt al enkele weken hard gewerkt aan de ankerlier. Bij het demonteren kwam aan het licht dat beide lagers van de drijfstangen aan de lierzijde behoorlijk waren uitgelopen. Bekeken wordt of hier iets aan kan worden gedaan. Inmiddels zijn de drijfstangen ontvet en is één stang gestraald en in de zwarte primer gezet. Ook het stuurboordslager wordt opgeknapt. Verder krijgen diverse andere onderdelen, waaronder de schaarboog van de omkeerbeweging, onderhoud. De krukas van de ankerlier wordt door Dieselservice Emmeloord onder handen genomen.

Gratings gereed voor installatie

0

De houten gratings kunnen weer aan boord worden geïnstalleerd. De afgelopen winterperiode is gebruikt om de gratings flink te schuren en van diverse laklagen te voorzien. Nu de laatste laklaag is aangebracht, zien de gratings er weer als nieuw uit.

© Copyright stoomsleepbootnoordzee - webdevelopment Frenda Websolutions