Klik op een titel voor het hele bericht en om te kunnen reageren.

Werk aan stuurhuis vordert gestaag

0

Bijna de gehele maand augustus is door onze vrijwilligers hard gewerkt aan het verder opknappen van het stuurhuis. Zo zijn de ramen en kozijnen aan de bakboordzijde van de kombuis geschuurd en in de primer gezet en de beweegbare delen van de ramen aan de voorzijde van de stuurhut aan zowel de binnen- als buitenzijde met verf behandeld. Tevens is het hang- en sluitwerk nagekeken, zijn de ramen teruggeplaatst en van tochtband voorzien en is het staalwerk langs de kozijnen opgeknapt. Op het programma staat nu nog het aanbrengen van een laklaag op de kombuisdeur en het raamkozijn.

Subsidieaanvraag gehonoreerd

0

Om de Noordzee beter onder de aandacht met name van jongeren te kunnen brengen, onder andere door gebruik te maken van nieuwe en spannende educatieve videopresentaties, is eerder dit jaar een subsidieaanvraag ingediend bij de Samenwerkende Maritieme Fondsen. Deze aanvraag is nu gehonoreerd. In september zal samen met een in het maken van virtual reality tours gespecialiseerd bureau een opzet worden gemaakt, zodat de Noordzee en haar stoomtechniek optimaal kunnen worden gepresenteerd.

Schilderwerk in de machinekamer

0

Naast aan het stuurhuis gaat ook het schilderwerk in de machinekamer onverminderd door. Zo is de afgelopen tijd het laatste stuk van de wand achter de lichtmachine en de algemene dienstpomp schoongemaakt en in de kleurlak gezet. Gelijktijdig is de elektrische installatie aangepakt.

Dekverlichting operationeel

0

Begin augustus is de laatste hand gelegd aan de dekverlichting van de Noordzee, waaronder de installatie van een automatische schemerschakelaar. Zodra het donker wordt, schakelt deze de dekverlichting in en als het ’s morgens licht wordt, gaat deze weer uit.

Lakwerk onder tropische temperaturen

0

Ondanks de grote hitte in de eerste week van augustus is het opknappen van de stuurhut onverminderd doorgegaan. Om de stuurhut tijdens het werk uit de zon te houden, werden zelfs verschillende tijdelijke stellages opgebouwd. Hierdoor konden diverse laklagen worden aangebracht, onder andere op de kozijnen aan de voorzijde van de stuurhut. Verder werden alle beweegbare ramen eerst in twee lagen primer gezet en vervolgens afgelakt.

Rookkastdeuren onder handen genomen

0

Eind juli zijn in het ketelruim de beide rookkastdeuren onder handen genomen. Hierbij is de eerder opgelopen schade met zorg hersteld. Beide deuren zien er nu na het verder aflakken weer als nieuw uit.

Bekabeling voor navigatieapparatuur

0

Om alle apparatuur in de stuurhut te kunnen aansluiten, is de nodige bekabeling aangelegd. Hieronder een kabel tussen de radarscanner en het beeldscherm, een voedingskabel voor de kaartplotter en bedrading voor de camera’s en de wifi. Verder zijn er voor AIS en GPS antennesteunen en doorvoeringen aangeschaft om de bedrading op een effectieve manier langs het plafond van de stuurhut te laten lopen.

Schilderwerk aan stuurhut

0

In de eerste week van juli is een volgend groot project van start gegaan. Het betreft het schilderen van het stuurhuis. Omdat er extra hulp voorhanden was, kon de eerste laklaag al snel worden aangebracht. De bovenafdeklat en de twee stuurboordsramen zien er ondertussen weer als nieuw uit. Rest volgt, afhankelijk van de weersomstandigheden, zo spoedig mogelijk.

Werk aan pompbalansen

0

Gestart is met het spelingvrij maken van de pompbalansen tussen het kruishoofd van de lage druk en het juk dat de pompen aandrijft. Een uitdagende klus. De gemeten speling bedraagt nu 0,7 millimeter. Dit lijkt niet veel, maar normaal is een speling van 0,05 millimeter. Dan is het verschil ineens heel aanzienlijk.

Condensor gevloerd

0

De vloer onder de condensor ziet er weer uit als nieuw. Tijdens werkzaamheden aan de condensor heeft deze vloer flinke schade opgelopen, maar deze is nu hersteld. Ook is de vloer opnieuw in de lak gezet. Gelijktijdig is veel werk gestoken  in het polijsten van diverse koperen leidingen die hierna weer opnieuw zijn geïnstalleerd.

© Copyright stoomsleepbootnoordzee - webdevelopment Frenda Websolutions