Klik op een titel voor het hele bericht en om te kunnen reageren.

Afsluiters voorzien van penningen

0

In de machinekamer en het ketelruim worden de ruim 100 aanwezige afsluiters voorzien van genummerde messing penningen. De nummers worden in de penningen gegraveerd. Hiervoor is een speciale mal gemaakt waarin de penningen voor het graveren kunnen worden gelegd. De nummering correspondeert met de afsluiternummers op de eerder gemaakte leidingschema’s.

Veel werk aan ankerlier

0

Onder de tent op het voorschip wordt al enkele weken hard gewerkt aan de ankerlier. Bij het demonteren kwam aan het licht dat beide lagers van de drijfstangen aan de lierzijde behoorlijk waren uitgelopen. Bekeken wordt of hier iets aan kan worden gedaan. Inmiddels zijn de drijfstangen ontvet en is één stang gestraald en in de zwarte primer gezet. Ook het stuurboordslager wordt opgeknapt. Verder krijgen diverse andere onderdelen, waaronder de schaarboog van de omkeerbeweging, onderhoud. De krukas van de ankerlier wordt door Dieselservice Emmeloord onder handen genomen.

Gratings gereed voor installatie

0

De houten gratings kunnen weer aan boord worden geïnstalleerd. De afgelopen winterperiode is gebruikt om de gratings flink te schuren en van diverse laklagen te voorzien. Nu de laatste laklaag is aangebracht, zien de gratings er weer als nieuw uit.

Koeler voor watermonsters

0

Er is een koeler gearriveerd voor het nemen van watermonsters. Deze wordt in het ketelruim geïnstalleerd. De koeler is één van de objecten die onlangs door middel van sponsoring zijn verkregen.

Veel werk aan ketel

0

Een volgend groot project dat zal worden aangepakt, betreft het verder werken aan de ketel. Diverse zaken moeten nog worden afgerond en enkele leidingen zullen worden geïsoleerd.

Kabels trekken voor audio-installatie

0

Voor de plaatsing van de audio-installatie aan boord, inclusief bijbehorende speakers, moesten kabels getrokken worden. Geen eenvoudige klus omdat hiervoor weer veel overhoop diende te worden gehaald. Maar inmiddels is alles weer netjes weggewerkt. Verder komt op het dekhuis nog een waterdichte kast met een waterdichte stekkeraansluiting. De audio-installatie is nodig aan boord om presentaties te kunnen geven als een bedrijf of organisatie onze sleper inhuurt.

Informatiebord op kade

0

Om de Noordzee optimaal onder de aandacht van de bezoekers te brengen, is op de kade bij de afmeerplek van de sleper een informatiebord geplaatst. Dit bord was al in ons bezit en doet nu waar het ook voor was bedoeld.

Werk aan ankerlier van start

0

Een volgend opknapproject aan boord van de Noordzee omvat het opnieuw in de verf zetten van de ankerlier en het indien nodig vervangen van een lager hiervan. Gestart is met het vetvrij maken van de lier. Om onafhankelijk van de weersomstandigheden te kunnen doorwerken, is over het voorschip een tent geplaatst.

Lagerproject succesvol afgerond

0

Het complexe lagerproject aan de hoofdstoommachine is deze maand afgerond. Op diverse plekken zijn aanpassingen gedaan. Nu is het afwachten of dit het gewenste resultaat zal opleveren, maar hiervoor moeten we wel eerst weer onder stoom zijn gegaan. Zeker is wel dat de tik, die door een loszittend excentriek werd veroorzaakt, er nu uit is. Op de virtuele tour is deze tik nu nog te horen, maar deze opname zal op termijn worden vervangen.

Virtuele tour nadert finale versie

0

De afgelopen weken is door een zestal vrijwilligers de virtuele tour verder geoptimaliseerd. Diverse aanpassingen zijn gedaan en enkele fouten gecorrigeerd. Geen eenvoudige klus, want in totaal ging het om circa 80 verschillende teksten. Na een laatste controle zal de definitieve versie worden gepresenteerd.

© Copyright stoomsleepbootnoordzee - webdevelopment Frenda Websolutions