Klik op een titel voor het hele bericht en om te kunnen reageren.

Rookkastdeuren onder handen genomen

0

Eind juli zijn in het ketelruim de beide rookkastdeuren onder handen genomen. Hierbij is de eerder opgelopen schade met zorg hersteld. Beide deuren zien er nu na het verder aflakken weer als nieuw uit.

Bekabeling voor navigatieapparatuur

0

Om alle apparatuur in de stuurhut te kunnen aansluiten, is de nodige bekabeling aangelegd. Hieronder een kabel tussen de radarscanner en het beeldscherm, een voedingskabel voor de kaartplotter en bedrading voor de camera’s en de wifi. Verder zijn er voor AIS en GPS antennesteunen en doorvoeringen aangeschaft om de bedrading op een effectieve manier langs het plafond van de stuurhut te laten lopen.

Schilderwerk aan stuurhut

0

In de eerste week van juli is een volgend groot project van start gegaan. Het betreft het schilderen van het stuurhuis. Omdat er extra hulp voorhanden was, kon de eerste laklaag al snel worden aangebracht. De bovenafdeklat en de twee stuurboordsramen zien er ondertussen weer als nieuw uit. Rest volgt, afhankelijk van de weersomstandigheden, zo spoedig mogelijk.

Werk aan pompbalansen

0

Gestart is met het spelingvrij maken van de pompbalansen tussen het kruishoofd van de lage druk en het juk dat de pompen aandrijft. Een uitdagende klus. De gemeten speling bedraagt nu 0,7 millimeter. Dit lijkt niet veel, maar normaal is een speling van 0,05 millimeter. Dan is het verschil ineens heel aanzienlijk.

Condensor gevloerd

0

De vloer onder de condensor ziet er weer uit als nieuw. Tijdens werkzaamheden aan de condensor heeft deze vloer flinke schade opgelopen, maar deze is nu hersteld. Ook is de vloer opnieuw in de lak gezet. Gelijktijdig is veel werk gestoken  in het polijsten van diverse koperen leidingen die hierna weer opnieuw zijn geïnstalleerd.

Oliepomp weer in bedrijf

0

In de eerste week van juni is de gereviseerde oliepomp op haar oude vertrouwde plek in de machinekamer van de Noordzee teruggeplaatst. Dit is ook gebeurd met de bijbehorende leidingen. De oliepomp zorgt ervoor dat tijdens het draaien van de stoommachine een aantal essentiële punten van de machine wordt gesmeerd.

Hoofdstoommachine weer als nieuw

0

De afgelopen maanden is in de machinekamer de hoofdstoommachine geconserveerd. Na het afkrabben van de oude verflaag, is de machine eerst ontvet en vervolgens zijn diverse delen in de hittebestendige primer en de overige delen in de standaardprimer gezet. Hierna zijn de benodigde verf- en laklagen aangebracht. De hoofdstoom machine uit 1922 ziet er nu na al deze behandelingen weer als nieuw uit.

Noordzee aan het vlaggen

0

Tijdens Koningsdag is de Noordzee volledig gepavoiseerd, waaronder met de vlag van de Stichting Museumhaven Willemsoord. Kort daarop is op 4 en 5 mei op gepaste wijze gevlagd. Verder zijn in mei de beide zijkanten van de tentconstructie op het achterschip verwijderd, zodat passanten weer een mooi inkijkje in de Noordzee hebben.

Nieuwe navigatie apparatuur

0

In de maand april zijn tevens een nieuwe radarscanner met monitor en een kaartplotter opgeleverd. De radarscanner is op het dak van het stuurhuis geïnstalleerd. De monitor en plotter staan netjes in het stuurhuis opgesteld.

Proefopstelling voor beeld en geluid

0

Aan boord van de Noordzee is deze maand een proefopstelling gemaakt voor beeld en geluid. Dit was afgesproken met de fondsen die de restauratie mogelijk hebben gemaakt om zo meer aan educatie te kunnen doen. Met de opstelling kunnen naast het geven van voorlichting over stoomtechnieken ook presentaties worden gegeven door bedrijven die met personeelsleden of relaties vaartochten met de Noordzee maken.

© Copyright stoomsleepbootnoordzee - webdevelopment Frenda Websolutions